måndag 30 april 2012

Studentpresenter!

Personliga smycken!
Slipsnål i silver med din egen text! Här är det maskingrayvr i typsnitt 10. Idag firas det valborg, och (nog) ingenstans firas det som i Uppsala. Som gammal Uppsalabo ser man stan en gång om året transformeras till en partyplats utan motstycke. Uppsalafolket går man ur husen för att beskåda, betitta, förfäras och fira lite av varje tillsammans med alla andra - som gör precis likadant.
Manschettknappar med monogram / initialer! Vill man kan man ju ha ett årtal inunder också! Från tidiga morgonstund firas det, det är champagnefrukostar och picknickar på i princip varenda grästuva. Silluncher, aftonklännigar och frackar blandas med studentoveraller, barnvagnar ( snälla, förskona barnen från fulla människor!) och minglande, köande och vandrande människor. Butiker och systembolag i centrum håller stängt en vardag i rädsla att inte kunna hantera situationen. Snabbmatsställen ser tillfälle att håva in storkovan, och ställer gärna ut "vagnar" för extrasnabbförsäljning av dryck.
Idbricka med väl valda ord. Du får såklart vilka ord du vill. Majbrasor skall tändas som våreldar mot skyn. (Se till att inga igelkottar har flyttat in innan ni tänder på!...)
En bit på vägen i livets cirkel. Jag hoppas alla firar efter förstånd, och att ni kommer ihåg att det blir en morgondag. Nu skall jag gå ut i min älskade silververkstad igen. Uträtta studentpresenter. Uträtta mina egna stordåd.

Inga kommentarer: