söndag 11 mars 2018

Minnesplakett, unik gravyr.

Det händer att vi får frågan om vi "kan tillverka en sådan" och så en beskrivning av en idé.
Denna gång hade en älskad familjemedlem gått ur tiden och springer numera på de evigt gröna fälten.

Kunde vi tillverka en minnestavla för att pryda denna underbara, saknade hunds urna?... En minnesplakett som visar storheten av den så saknade vännen..

Efter lite tankar, och diskussion om hur vi skulle kunna göra och tillverka minnestavlan kom jag och Ulf fram till att - givetvis ville vi hjälpa till med gravyr av en minnesplakett.

En silvertavla med fotogravyr, så full av kärlek att det rann en tår längs min kind då Ulf lät sin kunskap och erfarenhet få gravyrmaskinens diamantnål dansa en sorgens dans över den blanka silverytan.
En bild framträdde, och jag förstår kärleken till det vackra djuret, och jag känner i hjärtat den tomhet familjen känner...
Ulfs gravyrverkstad.
Inställningarna i gravyrdatorn är oerhört
viktiga för slutresultatet.
 Det är verkligen ett förtroende med vartenda smycke vi får göra. Att med våra händer och hantverk få snudda vid så stor kärlek och betydelse i människors liv,
Som här, en saknad som jag önskar mildras - om än så lite, av denna unika silvertavla...
Diamantnålen präglar den blanka silverytan
 Minnesplaketten till ära av en högt älskad vän. Ett evigt porträtt i silver, lika tydligt som kärleken i hjärtat som saknar...
Minnestavla med fotogravyr, namn och datum
 En minnesplakett i sterlingsilver, denna är 10*10cm. Plaketten kan även vara en minnestavla förstås. Pryder sin plats likaväl. Gravyren är beständig för framtiden. Må alltid ditt minne leva varmt.
Minnestavla, en plakett i äkta silver, hantverk med kärlek
 Vila i frid, du saknade vän. Din minnestavla blir en tröst när saknaden svider i hjärtat.
Vila i frid, vackre hund.
Minnesporträttet pryder din urna
Vi tackar allra ödmjukast för förtroendet att skapa denna minnesplakett, det är ett stort förtroende, och vi är stolta över vårt hantverk.

Inga kommentarer: